× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2024

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες πριν φθάσει στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωση της η Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορεί ευθέως πως με την πολιτική του εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα συμφέροντα. Επίσης χαρακτηρίζει το δρόμο Καλλονής – Σίγρι έργο του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε προεκλογικό τόνο και φανταζόμαστε με περισπούδαστο «αναπτυξιακό» περιεχόμενο, αναμένουμε τη νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί προκειμένου να εγκαινιάσει ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ. Ένα έργο που θυμίζουμε πως δημοπρατήθηκε το μακρινό 2011 χάρη στην επιμονή του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Υπουργείο Αιγαίου, Υπουργείο Υποδομών και ΥΠΕΚΑ) και βουλευτή Λέσβου Νίκου Σηφουνάκη και σε μία εποχή που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαγκωνίζονταν στο λαϊκισμό τους, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πάσχιζε εντελώς μόνο να κρατήσει τη χώρα από την οικονομική της κατάρρευση. Η συνέχεια είναι γνωστή και για τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν, αλλά και για το ίδιο το έργο που θα εγκαινιάσει ο κ. Μητσοτάκης μετά από 13 ολόκληρα χρόνια πρωτοφανών παλινωδιών στην ολοκλήρωσή του, που καθυστέρησαν τον τόπο μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, βάσει του προγράμματός του, θα μεταβεί και ως το Σίγρι. Να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί σε άλλο ένα έργο του ΠΑΣΟΚ, εκείνο του λιμένα Σιγρίου. Πέραν των φωτογραφιών βέβαια, εγκλωβισμένος στην αδυναμία του να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα, δεν είναι σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα για την ουσιαστική αξιοποίηση του έργου. Αφού ως και σήμερα, το Σίγρι με το νέο του λιμάνι, δεν ενισχύεται με περισσότερα δρομολόγια πέραν της καλοκαιρινής εβδομαδιαίας γραμμής «Πειραιάς – Μύκονος -Μεστά - Σίγρι» και επουδενί δεν εισακούονται οι Λέσβιοι που ζητούν τη σύνδεσή του με τη Βόρεια Ελλάδα με την καθιέρωση έστω και ενός δρομολογίου με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας ή της Αλεξανδρούπολης. Το όραμα των έργων του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου και του λιμένα Σιγρίου θα μείνει μισό, από τις αδιέξοδες γαλάζιες νεοφιλελεύθερες εμμονές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται πίσω στη Μυτιλήνη. Την τελευταία φορά που ήρθε εκεί, είχε έρθει για να υποδείξει στο λαό της Λέσβο τον «εκλεκτό» του για Περιφερειάρχη, καθιστώντας τον λίγο έως πολύ ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των νησιών μας. Ίσως τούτη τη φορά, ενόψει Ευρωεκλογών, υποδείξει ως προαπαιτούμενο το ποσοστό που θα τον ικανοποιεί για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που έχει γονατίσει επιχειρήσεις και σπίτια και όλα τα ανεπίλυτα από την Κυβέρνησή του ζητήματα που άπτονται της άγνωστης για εκείνον νησιωτικότητας.

Η ίδια η πραγματικότητα όμως, αποδεικνύει περίτρανα πια πως όση λαμπερή επικοινωνία κι αν έχει απομείνει στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού για να μιλήσει για ανάπτυξη στη Λέσβο, η Κυβέρνησή του αγνοεί στην πράξη την αναγκαιότητα χρηματοδότησης τόσο του πραγματικά αναπτυξιακού έργου της Νότιας Παράκαμψης για να μη χρειάζεται και ο ίδιος ελικόπτερο για να φτάσει εγκαίρως στο αεροδρόμιο, όσο και του ζωτικού Βιολογικού της νότιας πόλης. Είναι στη δεύτερη τετραετία του και έχει οραματιστεί και κατασκευάσει με αντιστρόφως ανάλογα, αστραπιαίο θα λέγαμε ρυθμό, μόνον τη Βάστρια. Αυτός είναι ο κ. Μητστοτάκης που έρχεται και ζητάει ξανά την ψήφο του λαού της Λέσβου. Σεσημασμένος πια για την νεοφιλελεύθερη και αντιαναπτυξιακή του απάθεια». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης