× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η αλήθεια

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2020

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η αλήθεια

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν η λαίλαπα του κορονοϊού μαίνονταν στη Γουάν της Κίνας, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αρκετά από τα οποία θα ονόμαζα χωρίς ενδοιασμό Μέσα Φασιστικής Καθοδήγησης, φλέγονταν από δημοκρατική ευαισθησία, καταγγέλλοντας συνεχώς τα μέτρα που έπαιρναν οι Κινέζοι, για να περιορίσουν την διασπορά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τρόμος και παράνοια στην Κίνα» έγραφαν και στις 20 Φεβρουαρίου, πριν ένα μήνα δηλαδή ακριβώς, έκαναν viral, όπως επικράτησε πια και στα «ελληνικά» την εξαφάνιση του ερασιτέχνη, γιατί έτσι αυτά τον αποκαλούσαν, «δημοσιογράφου» Τσεν Κιουσί, που είχε αναλάβει εργολαβικά την δυσφήμηση της κινεζικής προσπάθειας, με συνεχείς δημοσιεύσεις όπου του άνοιγαν πόρτα. Αμέσως μετά τον ξέχασαν εντελώς.Όταν δηλαδή έπαψε να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Σήμερα, έχοντας τις επίσημες δηλώσεις σπουδαίων Ελλήνων επιστημόνων, που αναγνωρίζουν ότι στην Κίνα έγινε δουλειά, φτάνοντας στο σημείο να μην υπάρχουν πλέον νέα κρούσματα ασθενών, αλλά και να μπορεί να στέλνει βοήθεια είτε σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, είτε σε απαραίτητα υλικά, όπως μάσκες, γάντια και άλλα, που συντελούν στην αντιμετώπιση του ιού, αυτά τα λαλίστατα Μέσα, που δυστυχώς επηρεάζουν και καθοδηγούν μεγάλο τμήμα του λαού μας, δεν βγάζουν κιχ. Εν πάση περιπτώσει, καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να υποτιμήσουν ή να εξαφανίσουν το θέμα.

Τώρα που η ελληνική κυβέρνηση, πολύ ορθά, απειλεί να λάβει πιο σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσει το απείθαρχο του Έλληνα, που επιμένει να συναθροίζεται, να συνωστίζεται, να συνδιασκεδάζει, να αγνοεί οδηγίες και παραινέσεις των ειδικών, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να εγκαταλείψει τις προσφιλείς του συνήθειες, τα βρίσκουν όλα καλά και λογικά. Η «παράνοια» αφορούσε μόνο τους Κινέζους, που είναι a priori κακοί, αφού θεωρούνται κομμουνιστές.

Θα ήμουνα ο τελευταίος που θα ισχυρίζονταν ότι τα πολιτικά δεδομένα στην Κίνα διέπονται από τις αρχές της δημοκρατίας. Αλλά από το σημείο αυτό, ως το σημείο να καταγγέλλουμε την χώρα αυτή, γιατί έλαβε τα σωστά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «αόρατο εχθρό» όλης της ανθρωπότητας, αποτελεί ιογενή και επικίνδυνη αντίληψη, που δυστυχώς την ενστερνίζονται πολλοί συμπολίτες μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου