× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καθυστερεί η αποσυμφόρηση των καταυλισμών»

Καμπανάκι Μουτζούρη στη Κυβέρνηση. Αποκαλυπτική και η Ευρωπαϊκή Επιτροπής τη στιγμή που ο Νότης Μηταράκης «είναι…. αλλού»!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2020

«Καθυστερεί η αποσυμφόρηση των καταυλισμών»

«Κώδωνα κινδύνου» για την καθυστέρηση από την Κυβέρνηση στην αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά κρούει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Κι αυτό την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δια της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον με δηλώσεις της στο  Reuters ζητά από την Ελλάδα να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τα κέντρα υποδοχής των νησιών σε άλλες περιοχές, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού,.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες έγινε γνωστό ότι η Επίτροπος, υποστήριξε ότι η Αθήνα αντιτίθεται στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, με το επιχείρημα ότι στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, ενώ αντιθέτως η νόσος εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολούθησε χθες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Σε ανάρτηση του ανέφερε ότι «καθυστερεί αδικαιολογήτως η άμεση και δραστική αποσυμφόρηση (έως την επιδιωκόμενη πλήρη εκκένωση) των ΚΥΤ στη Λέσβο, Χίο και Σάμο από τις πολλές χιλιάδες μεταναστών με μεταφορά τους εκτός των νήσων , όπως έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση. Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχανσον πρότεινε την μεταφορά ευπαθών ομάδων τους στην ενδοχώρα ως μέτρο προλήψεως από την διάδοση του Κορωναίου στα ΚΥΤ, πρόταση που φαίνεται να απορρίπτεται , με το αιτιολογικό ότι ... δεν υπάρχουν ακόμη κρούσματα στα ΚΥΤ!! Θα προκύψουν πολυ μεγάλες ευθύνες στην ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ εξέλιξη της εκδηλώσεως της ασθένειας στα στρατόπεδα» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης. Ζητώντας «άμεση δράση».

Κι ο Μηταράκης… αλλού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα με συνέντευξη του στην ΕΡΤ 1, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στους καταυλισμούς.

Μιλά για διαχωρισμό των νέων αφίξεων. Όταν οι προσφάτως αφιχθέντες στη βόρεια Λέσβο διαμένουν κάτω από παλιές βάρκες στο λιμάνι της Πέτρας. Όπως και οι πρόσφατα αφιχθέντες της Μυτιλήνης που διαμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο κ. Μηταράκης, αρνούμενος επίσης έμμεσα τη μεταφορά αιτούντων άσυλο υποστήριξε ότι «έχουμε πάρει έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας και καθαριότητας στις δομές και έχουμε ενισχύσει και την ενημέρωση των διαμενόντων στις γλώσσες που κατανοούν, ώστε να καταλάβουν τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν για τον κορωνοϊό.».

Τέλος, για τη Μόρια (και τη ΒΙΑΛ στη Χίο, ο κ. Μηταράκης είπε ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε στις υπάρχουσες δομές της Μόριας και της ΒΙΑΛ, με καλή συνεργασία με τον αρμόδιο Aντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Παντελή Βρουλή, να λάβουμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τη θωράκιση αυτών των δομών. Έχουμε μεταφέρει οικίσκους, έχουμε δημιουργήσει περίμετρο. Θα εγκατασταθούν γιατροί οι οποίοι θα έρχονται από την Περιφέρεια και θα προσλάβουμε και εμείς όπου χρειάζεται έκτακτο προσωπικό ώστε ό,τι συμπτώματα υπάρχουν να εξετάζονται στη δομή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης