× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Κύτελης βαφτίζει το κρέας... ψάρι!

«Δείχνει Μόρια» (άθελα του;) ο Δήμαρχος Μυτιλήνης υποστηρίζοντας -για να χαϊδέψει αυτιά περιοίκων- πως δεν είναι καραντίνα ο χώρος που νοικιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως καραντίνα

Δημοσίευση 8/4/2020

Ο Κύτελης βαφτίζει το κρέας... ψάρι!

Δήλωση που συμβάλει σε ένα χωρίς προηγούμενο αλαλούμ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Δήμος Μυτιλήνης σχετικά με το χώρο που νοικιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή στέγαση – καραντίνα νεοεισερχομένων στο νησί μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος νοικιάστηκε προκειμένου να μεταφερθούν και να στεγαστούν σε αυτόν νεοεισερχόμενοι μέχρις ότου παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών που απαιτείται για να αποφευχθεί η διάδοση της νόσου του κορονοϊού. Και συγκεκριμένα αυτή τη φορά, 25 άνθρωποι οι οποίοι έμεναν στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε ένα εγκαταλειμμένο λεωφορείο δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα και ταυτόχρονα ένα χώρο ντροπής για την πόλη στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Της ανακοίνωσης της ενοικίασης του χώρου που αποκάλυψε από το περασμένο Σαββάτο ακόμα και πριν αρχίσει η μεταφορά νεοεισσερχομένων σε αυτόν, το «Ν», ακολούθησε η διαμαρτυρία περιοίκων επιχειρηματιών που κατηγορούν το Δήμαρχο για τη δημιουργία μιας νέας δομής δίπλα από τα μαγαζιά τους.

Εδώ ας σημειωθεί ότι τη Δευτέρα με δήλωση του στο «Ν» που ανάλογη επαναλήφθηκε και για την περίπτωση της Χίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημείωσε πως «όταν τελειώσει η κρίση δημόσιας υγείας, και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα, θα κλείσει την ίδια μέρα και ο χώρος καραντίνας». Και συνέχισε: «Δεν θέλουμε δυο δομές στη Λέσβο. Ο χώρος καραντίνας που επιλέχθηκε και φυσικά έπρεπε να υπάρξει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι έκτακτο μέτρο. Μετά τις 15 ημέρες καραντίνα, όποιες νέες αφίξεις θα πηγαίνουν στη Μόρια. Την οποία επαναλαμβάνω πρέπει να κλείσουμε και να την αντικαταστήσουμε από άλλη κλειστή δομή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος αλλά και θα προστατεύει και τον τοπικό πληθυσμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει ο Κύτελης δείχνοντας τη… Μόρια

Ο Δήμος Μυτιλήνης τώρα και με αφορμή επιστολή επιχειρηματιών του Καρά Τεπέ, διευκρινίζει τα παρακάτω:

1. Οι μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο πρώην κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου» στον Καρά Τεπέ, που στο σύνολο τους είναι 24 άτομα, δεν υπάγονται στο καθεστώς της καραντίνας, αφού κατά τον χρόνο της μεταφοράς τους είχε ήδη εκπνεύσει ο αναγκαίος χρόνος των 14 ημερών που απαιτείται να παραμείνουν σε απομόνωση και ελέγχθηκαν ιατρικώς και κρίθηκαν υγιείς. Οι συγκεκριμένοι, υπάγονται στο καθεστώς της απέλασης και της επαναπροώθησης τους στις χώρες καταγωγής τους, γεγονός που θα λάβει χώρα από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Η συγκεκριμένη προσωρινή εγκατάσταση δεν αποτελεί νέα Δομή, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ τέτοια στο μέλλον. Ο Δήμος Μυτιλήνης δια του Δημάρχου του, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ένα νέο μετανάστη στην υπάρχουσα δομή της Μόριας, αλλά αντίθετα θα πιέζει και θα αγωνίζεται στην κατεύθυνση της άμεσης και μαζικής αποσυμφόρησης όλων των μεταναστών από το νησί μας.

3. Ο Δήμος Μυτιλήνης, με υπευθυνότητα διαχειρίζεται την μεταναστευτική κρίση εν μέσω πανδημίας του COVID - 19, διασφαλίζοντας προπάντων την δημόσια και ατομική υγεία όλων των δημοτών.

Τι αποκρύπτει ο Δήμαρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχνά βέβαια ο Δήμαρχος να πει ότι από τους 24 διαμένοντες στο κτήριο του Καρά Τεπέ κάποιοι έχουν εκδηλώσει εμπύρετα νοσήματα τα οποία μπορεί και να μην έχουν σχέση με κορονοϊό παραμένουν όμως εκεί προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν σχετίζονται με την Covid 19. Επίσης δεν λέει ότι η μετακίνηση τους στη Μόρια, ακόμα και σε περίπτωση απέλασης τους είναι υποχρεωτική αφού ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ μπορούν να ταυτοποιηθούν. Ειδάλλως υγιείς ή με κορονοϊό, θα μείνουν για πάντα στον Καρά Τεπέ. Τόσο αυτοί όσο και όσοι έρθουν στο μέλλον.

Επίσης ο κ. Κύτελης κάνει πως δεν θέλει να καταλάβει ή αν το έχει καταλάβει δεν το λέει, ότι πλέον από 31 Μαρτίου δεν ισχύει το καθεστώς του μη δικαιώματος υποβολής ασύλου. Έχει επιστρέψει δηλαδή το παλιό καθεστώς αφού η σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ είχε διάρκεια ζωής ενός και μόνο μήνα και δεν ανανεώθηκε.

Τώρα τα όσα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης λέει περί μη μεταφοράς νέων αιτούντων άσυλο στη Μόρια τα λέει απλά σε αυτούς που θέλουν να ακούν κάτι τέτοιο. Στη Μόρια θα πάνε και αυτοί ή θα μείνουν στον Καρά Τεπέ. «Μετά τις 15 ημέρες καραντίνα, όποιες νέες αφίξεις θα πηγαίνουν στη Μόρια» είπε ο Υπουργός. Τον διαψεύδει;

Εκτός κι αν ο κ. Κύτελης θέλει οι νεοεισερχόμενοι να μένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στο οποίο με την τακτική του φόρτωσε ένα χώρο ντροπής και αθλιότητας. Μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης που λειτούργησε ως τέτοια από την 1η Μαρτίου μέχρι το περασμένο Σαββάτο!

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή