× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναγκαία τα τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους και Λαδάδικα»

Οι προτάσεις Αστυρακάκη με κατάλογο μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών που δεν εισακούστηκε από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2020

«Αναγκαία τα τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους και Λαδάδικα»

Την πολιτική βούληση όλου του αυτοδιοικητικού κόσμου, ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στους υπαίθριους χώρους και να λειτουργήσουν και τα Λαδάδικα με τον υποδειγμένο τρόπο, επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» στον Δήμο Μυτιλήνης- ανακουφίζοντας τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ανακοίνωση της «Επανεκκίνησης» αναφέρει ότι έχει αποστείλει στην Δημοτική Αρχή ένα κατάλογο μέτρων ανακούφισης για τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις  τουρισμού,  καταστημάτων  εστίασης κλπ., προκειμένου να ψηφιστούν από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και να εφαρμοστούν - αυτά τουλάχιστον που η υλοποίησή τους εξαρτάται από τον Δήμο Μυτιλήνης.

«Δυστυχώς όμως μας πληροφόρησε όμως η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι (προφανώς της πλειοψηφίας) αρνήθηκαν τη συζήτηση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με την δικαιολογία ότι «και εμείς θα τα κάναμε και τα «παραπέμπουμε» στις υπηρεσίες προκειμένου να τα επεξεργαστούν» απέτρεψαν μια ομόφωνη έκφραση της πολιτικής βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταθεί αταλάντευτα και χωρίς εκπτώσεις στο πλευρό των επαγγελματιών και των εργαζομένων που εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και από την βιωσιμότητά τους. Είναι κρίμα γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ομοφωνία, τι σημαίνει πολιτική βούληση, τι σημαίνει αποφασιστικότητα.

Επανερχόμενοι, επιμένοντας δίνουμε έμφαση στη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε υπαίθριους χώρους από τους καταστηματάρχες καφέ και εστίασης, αφού από 1ης Ιουνίου ισχύει το μέτρο περιορισμού για τους εσωτερικούς χώρους λόγω κορονοϊού. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας και στα χωριά με την συναίνεση, την ευθύνη  και την αρωγή αποκλειστικά των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, οι μαγαζάτορες θα πρέπει να έχουν αυτή την ευχέρεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Τηρουμένων των συνθηκών, τυπικές διαδικασίες νομιμοποίησης τέτοιων δραστηριοτήτων, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που προέχει είναι η ομόφωνη και συναινετική έκφραση πολιτικής βούλησης από το σύνολο του αυτοδιοικητικού κόσμου του νησιού.  Κάνοντας ειδική αναφορά για την περιοχή Λαδάδικα Μυτιλήνης, η άτυπη και δοκιμαστική λειτουργία των μαγαζιών με αυτό τον τρόπο πριν 2 χρόνια, λειτούργησε υποδειγματικά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις - και για το αισθητικό αποτέλεσμα- σε ντόπιους και τουρίστες και μπορεί να επαναληφθεί και φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σεβόμενοι τις ανασφάλειες των κατοίκων της περιοχής, προτείνουμε  να μείνει ανοιχτός ο δρόμος σύνδεσης της προκυμαίας με την Κουλμπάρα (οδός Χίου) και οι καταστηματάρχες της περιοχής κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων να αφήνουν διαδρόμους για τους πεζούς.

Η μελέτη που αφορά την περιοχή, με τις αλλαγές χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις πεζοδρομήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί νομιμοποιώντας το όλο εγχείρημα,  αλλά ως τότε με αποφασιστικότητα για φέτος υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τη λειτουργία του, τους μαγαζάτορες και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους» καταλήγουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Επανεκκίνησης». Κώστας Αστυρακάκης, Θοδωρής Ψωμάς και Γιώργος Κατζανός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης