× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Από πρεσβευτές υγείας, θεωρούμαστε υγειονομική βόμβα»

Ο Προκόπης Παπάζογλου, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων στη Λέσβο, απαντά Στο Νησί 99FM σε όλα τα καίρια ερωτήματα που αφορούν τον κλάδο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/5/2020

«Από πρεσβευτές υγείας, θεωρούμαστε υγειονομική βόμβα»

Μπορεί η οικονομία να μπαίνει σταδιακά σε φάση επανεκκίνησης, αφού η πολιτεία υλοποιεί τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, αυτό όμως δεν ισχύει για τον κλάδο των γυμναστηρίων, για τον οποίο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι η επαναλειτουργία του πρέπει να καθυστερήσει, τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουνίου (29/6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Προκόπης Παπάζογλου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίων στη Λέσβο, βρέθηκε στο Νησί 99FM και την εκπομπή «99 Και Σήμερα», απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τους γυμναστηριούχους, αλλά και όλους εκείνους που περιμένουν καρτερικά να συνεχίσουν το πρόγραμμα γυμναστικής τους.

«Από εκεί που θεωρούμασταν πρεσβευτές υγείας, πλέον αντιμετωπιζόμαστε ως υγειονομική βόμβα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπάζογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει τα γυμναστήρια για το τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων προστασίας, στην καρδιά του καλοκαιριού, «σε μια περίοδο ουσιαστικά off season για τον κλάδο, αφού είναι εύλογο πως Ιούλιο και Αυγουστο η κίνηση στα γυμναστήρια περιορίζεται αισθητά». Ανέφερε επίσης ότι «ο προσανατολισμός για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είναι με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου», καταθέτοντας σχετικές προτάσεις στον αρμόδιο υπουργό, επισημαίνοντας πως «τα γυμναστήρια έχουν έτσι κι αλλιώς κανόνες υγιεινής, που όπως είναι λογικό θα γίνουν αυστηρότεροι δεδομένων των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να νιώθουν όλοι ασφαλείς».

Ο Προκόπης Παπάζογλου απάντησε σε σχετικές απορίες, κυρίως όσων διατηρούν συνδρομή στα γυμναστήρια, αφού έχει περάσει πολύς καιρός και αναμένεται να περάσει ακόμα πέρισσότερος μέχρι την επαναλειτουργία τους, ενώ διευκρίνισε τι εννοούμε με τον όρο υψηλής έντασης προπόνησης, που φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήηγσε το αν και κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιούνται τα air condition στους χώρους των γυμναστηρίων, διευκρίνισε το κατά πόσο θα μπορούσαν αυτή την περίοδο να πραγματοποιηθεί εκγύμναση σε εξωτερικούς χώρους και απάντησε για το αν όντως θεωρείται ασφαλής χώρος το γυμναστήριο την εποχή του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γυμναστήρια κάπως υπερβολικά, κυρίως γιατί ο κλάδος δεν έχει πιέσει αισθητά για την επανέναρξη της λειτουργίας τους κι επειδή ενδεχομένως έχει μια λανθασμένη αντίληψη για τους χώρους αυτούς.»

  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα