× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλοίο για το Σίγρι ήταν και... πάει!

Δύσκολα θα μπει δρομολόγιο, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα λόγω κορονοϊού, τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουνίου χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες και για Ιούλιο-Αύγουστο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/5/2020

Πλοίο για το Σίγρι ήταν και... πάει!

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτέλεσε πέρυσι μια άκρως θετική εξέλιξη, που ενίσχυσε σημαντικά το τουριστικό ρεύμα προς τη Δυτική Λέσβο, εξυπηρετώντας σημαντικά τόσο τους κατοίκους της γύρω περιοχής, όσο και τους ταξιδιώτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι η γραμμή, που ξεκινούσε από τον Πειραιά και έφτανε στο Σίγρι μέσω Μεστών Χίου, έτυχε θερμής ανταπόκρισης από το επιβατικό κοινό, όλα δείχνουν πως με τα σημερινά δεδομένα θα αποτελέσει απλή ανάμνηση φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ν», δεν υπάρχει -ως αυτή τη στιγμή- κάποια πρόβλεψη για δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί και το λιμάνι του Σιγρίου από την Blue Star Ferries.

Το σχέδιο προ-κορονοϊού προέβλεπε και... Κυκλαδονήσια

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα σχέδια της μοναδικής ναυτιλιακής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ήταν έτσι κι αλλιώς κάπως διαφοροποιημένα για το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι, αφού προσανατολιζόταν να καθιερώσει τη σύνδεση μέσω κάποιου ή κάποιων κυκλαδίτικων προορισμών (σίγουρα τη Μύκονο και ίσως την Τήνο), πριν φτάσει σε Μεστά και Σίγρι. Μάλιστα, προ κορονοϊού, υπήρχε η σκέψη να μπει στη γραμμή το Blue Star Patmos που είναι σαφώς μεγαλύτερο πλοίο (μήκους 146μ), με διπλό καταπέλτη και δυνατότητα να μεταφέρει ως και 2.000 επιβάτες ανά ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η πανδημία του Covid-19 άλλαξε κατά πολύ τα πλάνα των ακτοπλοϊκών εταιρειών σε όλο το Αιγαίο, με αποτέλεσμα -κυρίως λόγω των περιοριστικών μέτρων- να υπάρχει προβληματισμός για την εκτέλεση του συνόλου των δρομολογίων που είχαν σχεδιαστεί.

Απαιτούνται πιέσεις, παρά τις μικρές πιθανότητες 

Φυσικά, από τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μεστά και Σίγρι είναι εγκεκριμένη από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κάθε διαφορετική εξέλιξη θα πρέπει να περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, με τα υπάρχοντα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον ως το τέλος Ιουνίου δεν θα υπάρξει τέτοιο δρομολόγιο, με τις πιθανότητες αυτό να συμβεί έστω μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου να μην ξεπερνούν, δυστυχώς, ούτε το 15-20%. Εξέλιξη, που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις και γιατί όχι συντονισμένες πιέσεις προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά ακυρώνονται όλα όσα θετικά προηγήθηκαν πέρυσι τόσο για το Σίγρι, την πύλη της δυτικής Λέσβου, όσο και για τα Μεστά, της δυτικής Χίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή