× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαγράφεται και επίσημα ο Παναγιώτης Ανδριώτης

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της παράταξης Μαμάκου με θέμα τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/3/2021

Διαγράφεται και επίσημα ο Παναγιώτης Ανδριώτης

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ανδριώτη, δρομολογεί τις τελευταίες ημέρες η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης του Μιχάλη Μαμάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, σε δήλωσή του,  η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» έχει προχωρήσει χωρίς να τον ενημερώσει σχετικά, τις διαδικασίες για τη διαγραφή του, αποστέλλοντας από τις 23 Φεβρουαρίου, πριν 3 εβδομάδες δηλαδή σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου, εντελώς τυχαία ενημερώθηκε για την ύπαρξη της επιστολής διαγραφής του, όταν σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα αναφέρει:

Σήμερα σε επίσκεψη μου στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου,  για θέματα αρμοδιότητας μου , ενημερώθηκα  για την ύπαρξη  επιστολής  με ημερομηνία 23.2.2021 με βάση την οποία  ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα  με διαγράφει από αυτήν. Ομολογώ ότι μερικώς αιφνιδιάστηκα , δεδομένου ότι από κανέναν, όπως θεσμικά προβλέπεται, δεν είχα ενημερωθεί για την ύπαρξη τέτοιας απόφασης , η οποία ήταν στα συρτάρια εδώ και 25 ημέρες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι έχει να κάνει με την Ουσία της υπόθεσης , που δεν είναι άλλη από την διαγραφή μου  δηλώνω ότι δεν κάνω βήμα πίσω στα όσα μέχρι σήμερα έχω δηλώσει , και κυρίως δεν κάνω  συμψηφισμούς , στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, που ήταν και η αιτία της διαγραφής  μου. Όταν η διαδικασία της απομάκρυνσης μου από την παράταξη , αποκτήσει  την απαραίτητη νομιμότητα ( άρθρο 73 παρ 5 / Ν. 4555/18) θα παραιτηθώ από τις θέσεις για τις οποίες με πρότεινε η παράταξη .

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους  στο Δημ. Συμβούλιο, τον Δήμαρχο , τον πρόεδρο του Σώματος  , και τους υπαλλήλους της γραμματείας του προεδρείου, για την  μέχρι σήμερα συνεργασία .

Προσωπικά προσπάθησα να είμαι ωφέλιμος μέχρι σήμερα, το ίδιο θα πράξω και στην συνέχεια για το υπόλοιπο της θητείας μου», σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις επέστρεψε το μεσημέρι  στο σπίτι του ο Παναγιώτης Ανδριώτης, έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την επίσημη πρόσκληση του Μιχάλη Μαμάκου προς το μέλη της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη διαγραφή του.Η παραταξιακή συνεδρίαση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Προφανώς ο επικεφαλής της παράταξης ενημερώθηκε από τα αρμόδια όργανα για το πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαγραφής προκειμένου να λάβει επίσημο χαρακτήρα και να αναγνωρισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επισημοποίηση της απόφασης  δρομολογούνται εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει για να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο στη θέση του Παναγιώτη Ανδριώτη ο οποίος δεν θα ανήκει πλέον στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.  

 Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι οδηγίες που έλαβε η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης μυστική ψηφοφορία και όχι ηλεκτρονικά, για την εκλογή του νέου αντιπροέδρου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία αυτή, όπως προβλέπεται από το νόμο θα πρέπει να γίνει την πρώτη Κυριακή μετά την επισημοποίηση της διαγραφής του δημοτικού συμβούλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα