× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρόταση «Πυξίδας» για μεταστέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης στο σπίτι Νιάνια

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη απέναντι στην παράταξη της η Εριφύλη Χιωτέλλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/5/2021

Πρόταση «Πυξίδας» για μεταστέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης στο σπίτι Νιάνια

Δυσαρεστημένη με τη συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη και με  τον τρόπο διαχείρισης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εμφανίζεται η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη, μετά την τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση ήταν η πορεία των εμβολιασμών στο νησί μας καθώς και η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης (Χαλίμ Μπέη), η οποία είναι κλειστή από το 2019.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού στο πλαίσιο του οποίου η ίδια και η παράταξή της κατέθεσαν πρόταση.

«Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε μία διευρυμένη καμπάνια ενημέρωσης όλων των κατοίκων του νησιού μας, για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα ο Διοικητής του Νοσοκομείου που ήταν παρών, θεώρησε ότι αυτό θα βοηθούσε πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση δυστυχώς δεν μπήκε σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο Δημοσθένη Χατζηγιάννη και όταν τον ρωτήσαμε γιατί, δεν μας έδωσε κάποια απάντηση παρά μόνο αόριστες δικαιολογίες. Επιπλέον ενοχληθήκαμε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η δική μας παράταξη κατέθεσε αίτημα συζήτησης για τον εμβολιασμό και παρολ’ αυτά η Δημοτική Αρχή εισήγαγε το θέμα στο συμβούλιο χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για εμάς και την πρωτοβουλία μας».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης, η Εριφύλη Χιωτέλλη σημείωσε πως η ίδια και η παράταξή της στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε και αφορούσε το θέμα των εργασιών που απαιτούνται στο κτίριο και των μελετών που πρέπει να γίνουν για την επισκευή του κτιρίου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την υγρασία, πρότεινε την μετεγκατάσταση της Δημοτικής Πινακοθήκης στο σπίτι του  Νιάνια το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα.

«Επιπλέον σημείωσε  η Εριφύλη Χιωτέλλη, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να φροντίσει ώστε τα μουσεία του Δήμου μας να λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα για να μπορεί  να τα επισκεφθεί ο τουρίστας ή ο ντόπιος κάτοικος  και να είναι κλειστά μία καθημερινή μέρα την εβδομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο θέμα για το οποίο φαίνεται ότι είναι αρκετά ενοχλημένη η παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη» και η επικεφαλής Εριφύλη Χιωτέλλη, σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης για τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, στη διαδικασία των ερωτήσεων, ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής ανέλυσε την πρόταση του Δήμου για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μαμάκος επ’ αυτού  και θεωρήσαμε ότι θα γίνει διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα. Διάλογος δεν έγινε γιατί όταν ζήτησα το λόγο στη συνέχεια ο πρόεδρος είπε πως έχει περάσει η ώρα και θα πρέπει να μπούμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Γενικότερα σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, είναι πολλές φορές ακατανόητη ενώ ο τρόπος που γίνεται η διαχείριση του χρόνου στο δημοτικό συμβούλιο, είναι επιλεκτικός ανάλογα με το ποιος έχει το λόγο κάθε φορά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα