× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H πόρτα της ανάπτυξης χτυπά με τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Εντονο προεκλογικό άρωμα με παρουσία αιρετών, εκπροσώπων φορέων και υποψηφίων στα εγκαίνια του «Ιπποκράτη» με υπόσχεση για εξυπηρέτηση 500 επισκεπτών και 50 θέσεων εργασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2023

H πόρτα της ανάπτυξης χτυπά με τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου
φωτογραφίες - βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Με κάθε επισημότητα και πολύ κόσμο έγιναν το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου τα εγκαίνια των ριζικά ανακαινισμένων ιαματικών Λουτρών Πολιχνίτου «Ιπποκράτης». Μάλιστα οι δεκάδες θέσεις που είχε εξασφαλίσει η διοργάνωση δεν έφτασαν για να χωρέσουν το πλήθος αιρετών, εκπροσώπων φορέων και υποψηφίων… δίνοντας ιδιαίτερο προεκλογικό άρωμα στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο αρχηγός της 98 ΑΔΤΕ, ο στρατηγός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Πανάγος Κουφέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πολιχνίτου, Δημήτρης Γιανναρέλλης, ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου, Γιώργος Αλάνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, γιατροί και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας και του κλήρου.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησαν οι ομιλίες των Παναγιώτη Ζαφειρίου, Θεόδωροτ Κούσκου, επιχειρηματία που ανέλαβε τον «Ιπποκράτη», Αλάνη, κ. Γιανναρέλλη, Αντωνέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Ζαφειρίου ανέφερε ότι «μπήκε ο ιδιώτης και ξεπεράστηκαν οι αγκυλώσεις», καλώντας τον κ. Κούσκο που ανέλαβε τις πηγές Πολιχνίτου στο βήμα. «Σας υπόσχομαι ότι το έργο για όσο καιρό δραστηριοποιούμαστε θα είναι δικό μας (σ.σ. εννοώντας όλων). Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες για να συνδυάσουν διακοπές τους με ιαματικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Κούσκος. Μάλιστα επισήμανε ότι θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, μία στα Βατερά και μία στο Επιμελητήριο με θέμα τις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου. 

Μέχρι τον Μάιο του 2024, πρόσθεσε, θα λειτουργούν όλες οι υποδομές, ώστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να μπορούν να εξυπηρετούνται 500 άτομα με περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας.

«Είναι μέρα ικανοποίησης και συγκίνησης η σημερινή μέρα, καθώς το όνειρο των Πολιχνιατών να αξιοποιηθούν οι πηγές γίνεται πραγματικότητα, κάτω από την καθοδήγηση μεταξύ άλλων του Δημάρχου μας, Ταξιάρχη Βέρρου και των αρμόδιων αντιδημάρχων» ανέφερε ο κ. Αλάνης κάνοντας λόγο για προσωπικό στοίχημά του τις θερμοπηγές Πολιχνίτου που μίσθωσε ο Δήμος στον κ. Κούσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για επιτυχία του Δήμου Δυτικής Λέσβου έκανε λόγο ο κ. Γιανναρέλλης συγχαίροντας παράλληλα τον κ. Κούσκο για την επένδυση που ανέλαβε.

Γιατί Ιπποκράτης και Λουτρόπολη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την υγεία και την ευεξία μίλησε η κ. Μαρκοπούλου, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα συνεργαστεί με τον Δήμο: «Το όνομα Ιπποκράτης δεν είναι τυχαίο. Στόχος μας είναι η ιπποκράτειος ολιστική λογική: συνδυασμός καλής σωματικής, ψυχικής υγείας με την ευεξία, πέρα από τη συμβατική ιατρική, η φυσική αγωγή και η διατροφή». Μέχρι το τέλος του 2023, η περιοχή θα έχει δικά της προϊόντα, θα διαθέτει λασπόλουτρα και από το 2024 ο επισκέπτης θα μπορεί να παραμείνει πάνω από 8 ώρες, δεσμεύτηκε ο κ. Ζαφειρίου.

Τον λόγο έλαβε η αντιπεριφειάρχισσα Αναστασία Αντωνέλλη που μοιράστηκε τα βιώματα από τα μπάνια παλιότερα, συγκινημένη «που βλέπω από κοινού την αυτοδιοίκηση με επιχειρηματίες με όραμα για κάνουν έργο», συγχαίροντας εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη τη Δημοτική Αρχή Βέρρου, τις/τους αντιδημάρχους Αλάνη, Βατή, Γιαννή. Πρόσθεσε δε ότι θα βοηθήσουν τα έργα της Περιφέρειας με την παράκαμψη στον Πολιχνίτο και την επέκταση του λιμανιού της Σκάλας Πολιχνίτου.

Ο κ. Βέρρος αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζοντας ως διαμάντια τις θερμοπηγές του Πολιχνίτου, του Λισβορίου, της Εφταλούς που τότε (σ.σ το 2019-2020) δεν είχαν αναγνωριστεί ως ιαματικές πηγές, γεγονός που «έτρεξε» η ομάδα Βέρρου. Και σκοπεύει πέρα από τον Πολιχνίτο να συμβάλλει και στη δημιουργία/ ανακαίνιση και των λοιπών.

«Συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα η οικογένεια Κούσκου» σχολίασε ο Βαγγέλης Μυρινιάς, «συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης». 

Ο λόγος δόθηκε στον Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος… γιορτάζει σήμερα, γεγονός που δεν το γνωρίζουν πολλοί, όπως είπε χαριτολογώντας και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για το έργο.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, κ. Βογιατζής αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της λουτροθεραπείας από την εποχή του Ιπποκράτη.

Τα θερμότερα σε όλη την Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιαματικά νερά του Πολιχνίτου είναι τα θερμότερα όλης της Ευρώπης και σύμφωνα με τις έρευνες οι θεραπευτικές ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους. Ειδικότερα τα ιαματικά νερά του Πολιχνίτου μπορούν να ανακουφίσουν Χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, νευραλγίες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Στις θερμές πηγές του Πολιχνίτου η θερμοκρασία του νερού φτάνει στους 87,6 βαθμούς κελσίου. Το ζεστό νερό που κυκλοφορεί κάτω από την επιφάνεια της γης πλησιάζει τους 400 βαθμούς. Όλες οι θερμοπηγές Πολιχνίτου είναι χλωριονατριούχες.

 Η T.K.C. Group A.E. πραγματοποίησε επένδυση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα