× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρακολουθήστε τη σύσκεψη όλων των φορέων του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό

Από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, υπό του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη- απών Κύτελης- παρών Βέρρος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/1/2020

Παρακολουθήστε τη σύσκεψη όλων των φορέων του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό
Κάμερα: Βαγγέλης Παπαντώνης

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς του Βορείου Αιγαίου να συμμετέχουν το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες δομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μπουλμπούλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μανωλακέλλης και άλλοι.

Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη με την αιτιολογία ότι είναι κλινίρης στην Αθήνα και τον εκπροσωπεί ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκεται στην κοπή της πίτας στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον κ. Μουτζούρη και τους δύο δημάρχους Λέσβου να καλούν τους φορείς να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολουθείτε σε απευθείας μετάδοση από την κάμερα του «Ν» τη σύσκεψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την οργάνωση κινητοποιήσεων, καθώς και το τι έγινε στη σύσκεψη που παρέστη την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, μίλησε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Ταξιάρχης Βέρρος: «Ενώ η σύσκεψη αυτή (σ.σ. στο υπουργείο Εσωτερικών) είχε προγραμματιστεί πριν από τρεις ημέρες, εγώ ενημερώθηκα προχτές το βράδυ». Ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου που ανέπτυξε τα επιχειρήματα που εξέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών και γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει στη Σκαμνιούδα νέα δομή, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε αντίθεση με δήμου Μυτιλήνης.

Στρατής Τζιμής: (σ.σ. εκπροσωπώντας τον κ. Κύτελη) Δεν έχω καμία ενημέρωση πέρα από αυτά που είπατε εσείς κ. Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι είναι επιβεβλημένη η ενότητα και η ομοψυχία των νησιών μας. Και... τα έβαλε και με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου με αυτά που του καταλόγισε χτες ο κ. Κύτελης, προσπαθώντας να τινάξει στον αέρα τη σύσκεψη;;

Ο κ. Βέρρος δεν την πάτησε πάντως, έκανε ένα μικρό σχόλιο με βάση την απάντηση που έδωσε χτες.

Με τηλεδιάσκεψη τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, παραθέτοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου ενάντια στη νέα υπερδομή και τη μετατροπή τωννησιών σε αποθήκες ψυχών.

Με τον ίδιο τρόπο τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Στάντζος που επεσήμανε ότι συντάσσεται με την Περιφέρεια

Τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης, Άρης Χατζηκομνηνός εξηγώντας τους λόγους αποχής από την εκδήλωση της ΓΓΑ με τον υπουργό Ναυτιλίας. Πρότεινε επίσης κινητοποίηση έως τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, κλείσιμο αεροδρομίου,λιμανιού, δικαστηρίων των καταστημάτων, αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος επεσήμανε την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις τοπικές κοινωνίες, συντασσόμενος με τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Πανουράκης, «έδωσε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη ότι είχε υποσχεθεί δύο φορές ότι θα αδειάσει τα νησιά, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. 

Να κλείσουν όλες οι δομές, πρόεινε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης, κ. Κουρσουμπάς πρότεινε να δημιουργηθεί μία επιτροπή διαχείρισης του θέματος και σταδιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Νύκτας και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης, ο οποίος πρότεινε μεταξύ άλλων να γίνει μία κινητοποίηση στην Αθήνα σε συνεννόηση με τη Λεσβιακή Παροικία και τοπικούς Συλλόγους και κατάθεση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής.

Τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας- Πρόνοιας, κ. Βρουλής σημειώνοντας ότι καλώς ξεκινούν κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής