× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ανοιχτό κόμμα και να επιστρέψει στην κοινωνία»

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου Δημήτρης Μοιρασγεντής μιλά για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού την επόμενη Κυριακή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/9/2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ανοιχτό κόμμα και να επιστρέψει στην κοινωνία»

Την ανάγκη ανασύνταξης δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το συντομότερο δυνατόν ώστε μετά την εκλογή νέου αρχηγού να μπορέσει το κόμμα να βγει ξανά στους δρόμους και στην κοινωνία και να δώσει τις απαραίτητες μάχες στη βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση, εξέφρασε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και πολιτευτής Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ο κος Μοιρασγεντής επισήμανε πως το πιο δυσάρεστο για τη Λέσβο σε όλη αυτή τη ιστορία είναι το γεγονός ότι χάθηκε η βουλευτική έδρα και αυτό όπως τόνισε είναι κάτι που θα  γίνει ιδιαίτερα αισθητό το επόμενο διάστημα στις διεκδικήσεις και στα προβλήματα των νησιών μας.

Όπως τόνισε οι πολιτικές εξελίξεις με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι άμεσα το κόμμα έπρεπε να ασχοληθεί με τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έχουν αφήσει αρκετό χώρο για ουσιαστική συζήτηση ώστε να επισημανθούν τα λάθη που οδήγησαν στην πρόσφατη ήττα και να μην επαναληφθούν.

Σήμερα Σάββατο πραγματοποιείται εξάλλου το διαρκές συνέδριο του κόμματος όπου αναμένεται να υποβληθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων για την προεδρία. Στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού το λόγο θα πάρουν όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα αναφερθούν στο σχέδιο και στο πρόγραμμά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μοιρασγεντή η βασικότερη αιτία ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ένα κόμμα ανοιχτό και μαζικό αλλά έχει γίνει μια διελκυστίνδα μεταξύ τάσεων και αυτό είναι που πρέπει ριζικά να αλλάξει για να επιστρέψει η πολιτική παράταξη  στην κοινωνία και στη συνείδηση του κόσμου.

Αναφερόμενος  ο κ. Μοιρασγεντής στο παρασκήνιο της επιλογής του συνδυασμού της Βάσως Χοχλάκα για τις περιφερειακές εκλογές, σημείωσε ότι υπήρξε αρχικά προσπάθεια να βρεθεί υποψήφιος που θα κατέβαινε αυτόνομα με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τόνισε μάλιστα ότι υπήρξε έντονος εσωτερικός διάλογος έγγραφα του οποίου διέρρευσαν και στα Μέσα Ενημέρωσης και προτάσεις για στήριξη του Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά σημείωσε επίσημα το κόμμα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ και τη Βάσω Χοχλάκα.

«Είναι μια αξιόλογη πρόταση προς την κοινωνία των νησιών μας, επισήμανε, προσωπικά όμως πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική συνεργασία των δύο κομμάτων και διαφορετική διαμόρφωση του συνδυασμού. Όμως και πάλι η υποψηφιότητα  της Βάσως Χοχλάκα είναι αυτή τη στιγμή μια ενδιαφέρουσα  εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μοιρασγεντής επέλεξε σε αυτή τη συγκυρία να μην είναι υποψήφιος σε κάποιο συνδυασμό αφού όπως είπε είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ήδη η ενασχόλησή του με τις Εθνικές εκλογές προκάλεσε αναταράξεις στην εργασία του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε παραμένει ενεργός πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και θα στηρίξει το κόμμα να σταθεί στα πόδια του και να παίξει το ρόλο που πρέπει στην κοινωνία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα