× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια κομμουνίστρια δήμαρχος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Δήμο Μυτιλήνης;

Η υποψήφια Δήμαρχος Νίκη Τσιριγώτη προτείνει στους δημότες μια εναλλακτική πρόταση διοίκησης του Δήμου με επίκεντρο τον δημότη και τις πραγματικές του ανάγκες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/9/2023

Μια κομμουνίστρια δήμαρχος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Δήμο Μυτιλήνης;

Μια διαφορετική πρόταση για τη διοίκηση του Δήμου Μυτιλήνης και γενικά τη διαχείριση των πεπραγμένων της αυτοδιοίκησης καταθέτει στους δημότες της πόλης και των χωριών του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση και η υποψήφια Δήμαρχος Νίκη Τσιριγώτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα προγράμματα των συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο Μυτιλήνης είναι πανομοιότυπα και δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές.

«Τα προγράμματα που έχουν δημοσιοποιηθεί μοιάζουν πολύ με εκείνα που βλέπουμε κάθε φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μιλούν για έξυπνες πόλεις, με χώρους αναψυχής, πράσινο, καθαρές και βιώσιμες. Ωστόσο μετά τις εκλογές τα φιλόδοξα προγράμματα μπαίνουν στα συρτάρια και οι δημότες είναι ξανά και ξανά θεατές στο ίδιο έργο. Ζούμε σε πόλεις και χωριά με πολλά προβλήματα, ακριβό νερό, πανάκριβα δημοτικά τέλη και ελάχιστες παροχές σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητάς μας, όπως είναι για παράδειγμα τα σχολεία που μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Όπως ανέφερε η Νίκη Τσιριγώτη και η Λαϊκή Συσπείρωση έχει όμορφες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στα χωριά μας, όμως πρόσθεσε, η διαφορά με τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι ότι από όποια θέση και αν εκλεγεί είτε δημοτική αρχή είτε αντιπολίτευση θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί από την κυβέρνηση ουσιαστικές παροχές και χρηματοδοτήσεις για το Δήμο και τον ίδιο τον δημότη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για την Λαϊκή Συσπείρωση, που ο κόσμος γνωρίζει και εμπιστεύεται, στο επίκεντρο του προγράμματος της είναι οι ανάγκες των πολιτών, τα συμφέροντα  των εργαζομένων, των παιδιών, των μαθητών, των μικροεπαγγελματιών και όλων γενικά όσων ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτό τον τόπο. Όταν μας λένε πως αυτά είναι ουτοπικά ή ότι το πρόγραμμά μας είναι μη εφαρμόσιμο δείχνουμε το Δήμο Πατρέων  και τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα  Πελετίδη ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη 9 χρόνια από το 2015 έως σήμερα στο τιμόνι του δήμου με σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στους τομείς στήριξης των ευάλωτων πολιτών». 

Όπως σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ορισμένα πράγματα είναι πολύ απλό να γίνουν αρκεί να υπάρξουν οι απαραίτητες διεκδικήσεις από την πολιτεία. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη μείωση των απευθείας αναθέσεων και την ενίσχυση της υπηρεσίας αυτεπιστασίας του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και καινούργια μηχανήματα.

«Με τον τρόπο αυτό σημαντικά έργα αλλά και έργα της καθημερινότητας που δίνονται σε εργολάβους θα υλοποιούνται με πολύ μικρό κόστος από το Δήμο Μυτιλήνης και τις υπηρεσίας του. Η εξοικονόμηση πόρων μόνο αυτή τη διαδικασία θα είναι πολύ μεγάλη κι έτσι θα μπορούμε για παράδειγμα να προσλάβουμε περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για να είναι τα σχολεία μας όπως πρέπει για τα παιδιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, σημείωσε η Νίκη Τσιριγώτη αρκεί να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση και νοικοκύρεμα σε πολλά σημαντικά επίπεδα ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και χρήματα και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και οι λογαριασμοί ύδρευσης.

Η Νίκη Τσιριγώτη και η Λαϊκή Συσπείρωση θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες παρουσίαση του συνδυασμού της Μυτιλήνης. Όπως τόνισε η κ. Τσιριγώτη το ψηφοδέλτιο της παράταξης απαρτίζουν όχι μόνο στελέχη του ΚΚΕ αλλά και πολλοί ενεργοί προοδευτικοί πολίτες που κινούνται ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς και έχουν απογοητευτεί από την πορεία του Δήμου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα