× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να παράγει έργο προς όφελος των πολιτών»

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Κώστας Κατσαρός με την παράταξη «Μπροστά» του Παναγιώτη Χριστόφα, μιλά για τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και τα έργα που πρέπει να προχωρήσουν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/9/2023

«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να παράγει έργο προς όφελος των πολιτών»

Στην υποψηφιότητά του με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα «Μπροστά» και στην απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος και ενεργός στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Κώστας Κατσαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Κατσαρός μιλώντας με βάση την εμπειρία του στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων τόσο στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Αρχής Γαληνού όσο και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ως ειδικός σύμβουλος του Ταξιάρχη Βέρρου σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει βαρύτητα σε τρεις σημαντικούς άξονες, στην καθαριότητα, στην εξυπηρέτηση – καθημερινότητα  του πολίτη και στην υλοποίηση των έργων.

«Σε αυτά τα τρία επίπεδα δίνει σημαντική βαρύτητα το πρόγραμμα του Παναγιώτη Χριστόφα το οποίο έχει προκύψει μετά από συζήτηση και πολύμηνη διαβούλευση με τους πολίτες. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς κομματικές παρωπίδες και δεσμεύσεις, τεχνοκράτη και καλό γνώστη ζητημάτων που αφορούν την αυτοδιοίκηση, το σχεδιασμό και την ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα».

Όπως τόνισε ο κ. Κατσαρός σε προτεραιότητα την νέα πενταετία στο Δήμο Μυτιλήνης θα πρέπει να μπουν ζητήματα που σχετίζονται με την βιωσιμότητα της πόλης η οποία όπως σημείωσε αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα αυτή τη στιγμή στην πόλη. Η αστική κινητικότητα, οι χώροι στάθμευσης, τα πεζοδρόμια, οι υποδομές για τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία θα πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα. Εκτιμώ ότι μέσα σε ένα χρόνο το Σχέδιο για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα της Μυτιλήνης μπορεί να είναι έτοιμο και από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για την υλοποίησή έως το τέλος της πενταετίας.

Σε προτεραιότητα εξάλλου θα πρέπει να μπούνε και τα έργα που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως η προκυμαία Μυτιλήνης, το Κολυμβητήριο ή το πάρκο αναψυχής της Αγίας Κυριακής που αναμένεται να δημοπρατηθεί. Όλα αυτά σε περίπτωση που δεν δοθεί η δέουσα σημασία θα χαθούν οι χρηματοδοτήσεις τους διότι είναι έργα ΕΣΠΑ και στη περίπτωση του Κολυμβητηρίου ειδική χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού»

Ιδιαίτερη βαρύτητα σημειώνει ο Κώστας Κατσαρός θα πρέπει να δοθεί και στα χωριά, στα οποία θα πρέπει να μπούνε προτεραιότητες για τη δημιουργία έργων σημαντικών για την τοπική κοινωνία, όπως πάρκα και παιδικές χαρές για τα παιδιά, έργα υποδομής, δρόμοι κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, μαζί με τους συνεργάτες του θα πρέπει να κάνει μια ρεαλιστική και ειλικρινής συζήτηση με τους προέδρους των χωριών για τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα και να μπουν σε προτεραιότητα μέσα στην θητεία της Δημοτικής Αρχής».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα