× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η νέα περιφερειακή αρχή πρέπει να έχει ανοιχτές πόρτες στην κυβέρνηση για το καλό του τόπου»

Ο Γιάννης Βατός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμπορεύεται με τον συγκεκριμένο συνδυασμό και αφήνει τον Α' βαθμό της αυτοδιοίκησης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/9/2023

«Η νέα περιφερειακή αρχή πρέπει να έχει ανοιχτές πόρτες στην κυβέρνηση για το καλό του τόπου»

Στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βατός μιλώντας για την σημερινή συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ικανοποιημένος από το έργο που έχει γίνει στην Πολεοδομία την αρμοδιότητα της οποίας έχει αναλάβει και από τα  σημαντικά για την πόλη πολεοδομικά ζητήματα που προχώρησαν και πρόσθεσε πως αν η συνεργασία αυτή είχε γίνει νωρίτερα τότε τα οφέλη για το Δήμο Μυτιλήνης θα ήταν πολύ σημαντικά.

Εξηγώντας ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετέχει σε συνδυασμό του Α’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης επισήμανε ότι δέχθηκε προτάσεις και από δύο  συνδυασμούς  και έγιναν συζητήσεις τόσο με την παράταξη Κουφέλου όσο και με την παράταξη Χριστόφα. Ο κ. Βατός ωστόσο δεν θέλησε να εξηγήσει τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δεν έγινε τελικά κάποια συμφωνία τόνισε όμως ότι από τη δική του πλευρά καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος σημείωσε ότι ο λόγος για τον οποίον επέλεξε τον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι επειδή εκτιμά την προσωπικότητα του πρώην στρατηγού ο οποίος όπως είπε από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, τον εντυπωσίασε με το πόσο καλά γνώριζε τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω επίσης πως  το γεγονός της στήριξης του κ. Στεφανή από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι πόρτες των Υπουργείων θα είναι ανοιχτές και δεκτικές στα αιτήματα του νέου περιφερειάρχη σε περίπτωση που εκλεγεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ξεμπλοκάρουν έργα που έχουν βαλτώσει και να προχωρήσει επιτέλους η ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο».

Ο κ. Βατός αναφερόμενος στις υποψηφιότητες του Κώστα Μουτζούρη και της Βάσως Χοχλάκα επισήμανε ότι και με τις παρατάξεις αυτές συζήτησε, ωστόσο ουσιαστικές διαφωνίες που υπήρχαν στον τρόπο διαχείρισης βασικών  ζητημάτων όπως το προσφυγικό και τα μεγάλα έργα τον οδήγησαν τελικά στην απόφαση να μην ενταχθεί στους συνδυασμούς τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα