× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον πολίτη»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά με τον Κώστα Μουτζούρη, εξηγεί ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Δήσσος. Χαρακτηρίζει σημαντική την πενταετία που έρχεται

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/9/2023

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον πολίτη»

Την παράταξη του Κώστα Μουτζούρη, «Άλμα Ανάπτυξης», στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επέλεξε να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά ο γνωστός μουσικός, ψάλτης και εκπαιδευτικός Μιχάλης Δήσσος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Δήσσος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία της Λέσβου λόγω της σημαντικής ενασχόλησής του με τον πολιτισμό, την βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή Πρωινοί Διάλογοι εξήγησε τους λόγους για τους οποίος αποφάσισε για δεύτερη φορά να ενταχθεί στο δυναμικό του Κώστα Μουτζούρη.

«Ο Κώστας Μουτζούρης είναι δίπλα στον πολίτη

Ο ίδιος όπως σημείωσε συνεργάστηκε στενά με τον Περιφερειάρχη για 2,5 περίπου χρόνια από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου για θέματα πολιτισμού και παιδείας και είδε από κοντά τον τρόπο που λειτουργεί ο Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές και πρώτος επιλαχών του συνδυασμού. Από την συνεργασία που είχα με τον Περιφερειάρχη αντιλήφθηκα ότι είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτά μάτια και αυτιά, δίπλα στον απλό πολίτη σε κάθε γωνιά του Βορείου Αιγαίου. Σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης τετραετίας που πέρασε περιόδευε στα χωριά, μιλούσε με τους πολίτες, με τους απλούς ανθρώπους, τους κοινοτάρχες, και τους συλλόγους κάθε περιοχής. Ακόμη και για ζητήματα που η ίδια η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα δεχόταν να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες κάνοντας προγραμματικές συμβάσεις με δήμους ή άλλους φορείς για την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων έργων.

«Στοίχημα να μείνει ο κόσμος στον τόπο μας» 

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δήσσος η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για τα νησιά μας και ένας άνθρωπος με εμπειρία διοικητική και τεχνική όπως είναι ο Κώστας Μουτζούρης θα είναι απόλυτα χρήσιμος για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα μεγάλο ζήτημα που με απασχολεί προσωπικά όπως και πολλούς νέους ανθρώπους είναι πως θα ζωντανέψουμε τον τόπο μας και πως θα κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά μας. Εκτιμώ ότι η εργασία είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας νέος για να παραμείνει σε έναν τόπο. Αν λοιπόν έχει μια ικανοποιητική δουλειά που του επιτρέπει να ζήσει με αξιοπρέπεια ο ίδιος και η οικογένειά του τότε δεν έχει λόγο να εγκαταλείψει το χωριό του. Ένα άλλο ζήτημα είναι οι υποδομές. Αν δηλαδή ένας άνθρωπος ζει στο χωριό θέλει για παράδειγμα ασφαλείς δρόμους για να μπορεί να μετακινηθεί 40 – 50 χιλιόμετρα καθημερινά αν χρειαστεί για να πάει στη δουλειά του ή να κάνει άλλες δραστηριότητες.

Το τρίτο σημαντικό στο οποίο προσωπικά μπορώ να προσφέρω είναι η δημιουργία δομών πολιτισμού και ψυχαγωγίας στα χωριά μας. Για να μείνει ένας άνθρωπος στο χωριό θα πρέπει να υπάρχουν και πράγματα που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του και κυρίως το ενδιαφέρον των νέων. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση δράσεων που σχετίζονται με τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά την άθληση, το θέατρο και άλλες παραγωγικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ορχήστρα του Δήμου Μυτιλήνης που έγινε από το μαέστρο Νίκο Τσιριγώτη και ξεκίνησε από λίγους ανθρώπους που αγαπούσαν τον πολιτισμό και τη μουσική. Ανάλογα σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν και στα χωριά και η Περιφέρεια μπορεί να σταθεί στο πλευρό και να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες».

Από εκεί και πέρα μιλώντας για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας ο κ. Δήσσος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια μπορεί να επέμβει και να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις όταν οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, για περιπτώσεις δρόμων, ύδρευσης, ακόμη και υποδομών. «Η Περιφερειακή αρχή την τετραετία που πέρασε χρηματοδότησε πολλά τέτοια έργα τα οφέλη των οποίων άμεσα αντιλήφθηκαν και αντιλαμβάνονται οι πολίτες των νησιών μας σε πόλεις και μικρά χωριά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα