× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Λέσβος μπορεί να κερδίσει πολλά από τον Θρησκευτικό τουρισμό»

Τις προτάσεις του, μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τους Βαλκανικούς λαούς, για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Λέσβου, παρουσιάζει ο υποψήφιος με την παράταξη Στεφανή, Στρατής Κουτσκουδής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/9/2023

«Η Λέσβος μπορεί να κερδίσει πολλά από τον Θρησκευτικό τουρισμό»

Τους λόγους για τους οποίους πείσθηκε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή να είναι για πρώτη φορά στη ζωή του υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήγησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Στρατής Κουτσκουδής ο οποίος εργάζεται στη Μητρόπολη Μυτιλήνης υλοποιώντας προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό και τη εξωστρέφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμπειρία στις χώρες των Βαλκανίων

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσκουδής ασχολείται εδώ και 25 χρόνια με ζητήματα που σχετίζονται με τους λαούς των Βαλκανίων, ενώ έχει ταξιδέψει στο πλαίσιο ανθρωπιστικών αποστολών σε πολλές χώρες της Ευρώπης και έχει συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με τη Μητρόπολη,  τον Δήμο, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια. Στη συνέχεια αποσπάστηκε στο Βουκουρέστι για τα τμήματα που έπρεπε να δημιουργηθούν για την ελληνική μειονότητα στη Ρουμανία.

Η φιλική σχέση που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια όπως είπε με τον Αλκιβιάδη Στεφανή τον οδήγησε να αποδεχθεί την πρότασή του να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές και να στηρίξει με την παρουσία του και τις γνώσεις του ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή, την εξωστρέφεια της Λέσβου και με τον πολιτισμό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο αδικημένος θρησκευτικός τουρισμός...»

Όπως ανέφερε η Λέσβος είναι ένας εξαιρετικός τόπος με πολλά χαρίσματα και ομορφιές, ωστόσο δεν έχει την κατάλληλη και απαραίτητη προβολή ώστε να κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο ίδιος σημείωσε πως από την εμπειρία που έχει μέσα από την δραστηριοποίησή του στις χώρες των Βαλκανίων, γνωρίζει ότι το νησί μας αποτελεί θαυμάσιο προορισμό θρησκευτικού τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες και έγιναν πολλές προσπάθειες από την πλευρά της Μητρόπολης για την ανάπτυξη του τουρισμού σε αυτό το πλαίσιο. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών στα Βαλκάνια που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και επιθυμούν διακαώς να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως το νησί μας που έχει πολλά φημισμένα προσκυνήματα. Οι άνθρωποι αυτοί θα έρθουν να κάνουν διακοπές στο νησί μας, θα επισκεφτούν  αξιοθέατα, θα γευτούν την ιδιαίτερη κουζίνα μας και θα πραγματοποιήσουν πολλές ακόμη δραστηριότητες. Δυστυχώς όσες προσεγγίσεις και αν κάναμε σε Δήμους και Περιφέρεια δεν απέδωσαν καρπούς τα τελευταία χρόνια».

«Τουρισμός και πολιτισμός μπορούν να συμβαδίσουν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Κουτσκουδής επισήμανε ότι για να συγκρατήσει κανείς τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν με προτεραιότητα στην επαγγελματικής τους αποκατάσταση και απασχόληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τουρισμός σημείωσε είναι μια βιώσιμη μορφή ανάπτυξης για τα νησιά μας ο οποίος αν συνδυαστεί με τη γαστρονομία και τις ιδιαίτερες πολιτιστικές δράσεις θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με άλλους προορισμούς της χώρας μας.

Μάλιστα αναφερόμενος στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που γίνεται στη Χίο τόνισε, ότι ως δράση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ωστόσο πρόσθεσε δεν έχει νόημα να κάνουμε εκδηλώσεις να τις βλέπουμε εμείς οι ντόπιοι και να χαιρόμαστε χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη εξωστρέφεια σε αυτές.

«Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Χίου ως ιδέα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι η Λέσβος για παράδειγμα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο Φεστιβάλ με παραδοσιακούς χορούς και μουσική το οποίο θα συνδυάζει και στοιχεία της γαστρονομίας μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτιστική μας ταυτότητα. Όμως όλα αυτά θα πρέπει να έχουν την ανάλογη δημοσιοποίηση και προβολή στο εξωτερικό ώστε να αποτελέσουν δελεαστικά στοιχεία του προορισμού μας για να ανοίξουν για το νησί μας νέες αγορές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα