× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Παγώνει» ως τον Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός Βέρρου!

Με τη λήξη της θητείας τους θα αλλάξουν τελικά θέσεις οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, ενώ όπως αποκαλύπτει το «Ν» παίζει έντονα πλέον και η παρουσία του Ανδρέα Αξή

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/5/2020

«Παγώνει» ως τον Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός Βέρρου!

Μπορεί μέχρι σήμερα η απόφαση του Ταξιάρχη Βέρρου να έμοιαζε ειλημμένη ως προς τον άμεσο, μέσα στο καλοκαίρι, ανασχηματισμό στις αντιδημαρχίες της Δυτικής Λέσβου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» προέκυψε αλλαγή σχεδίων στη δημοτική αρχή. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως οι επικείμενες αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων θα πραγματοποιηθούν μια και καλή τον Σεπτέμβρη, χωρίς απαραίτητα αυτό να αλλάζει πολλά στο σχεδιασμό που επιχειρείται, ο οποίος όμως προσωρινά «παγώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τον νόμο του «Κλεισθένη», κάθε Δημαρχος έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε αλλαγές της σύνθεσης στη δημοτική του αρχή τον Σεπτέμβριο, όταν και λήγει η θητεία των αντιδημάρχων, που είναι πλέον μονοετής. Σε ρεπορτάζ του «Ν» την περασμένη εβδομάδα, είχαν αναφερθεί οι σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε επισημάνει πως «πολύ απλά προκύπτουν νέες ανάγκες», φέρνοντας ως παράδειγμα την Αντιδημαρχία Έργων, την αρμοδιότητα της οποίας έχει ως σήμερα ο ίδιος.

Μπαίνει «σφήνα» ο Αξής

Στο ρεπορτάζ της 12ης Μαΐου γινόταν λόγος πως η «παράδοση-παραλαβή» της εν λόγω αντιδημαρχίας θα προκαλούσε... ντόμινο εξελίξεων στη δημοτική αρχή, με τον νυν αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αλάνη να μεταπηδά στα Έργα. Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το «Ν», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επεξεργάζεται και ένα διαφορετικό σχέδιο, θέλοντας να αξιοποιήσει τον Ανδρέα Αξή που είναι αντιπρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Λέσβου και προοριζόταν αρχικά για τον τομέα του αθλητισμού στο υπό σύσταση νομικό πρόσωπο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ν», ο Ταξιάρχης Βέρρος φέρεται τις τελευταίες ώρες αποφασισμένος να παραδώσει στον Ανδρέα Αξή την αντιδημαρχία έργων, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις του Δημάρχου για τις επικείμενες αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες θα συζητηθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα, όταν θα πλησιάζει και η λήξη της μονοετούς θητείας τους.

Βαρύτητα στα έργα

Είναι ξεκάθαρο, ότι πρωταρχικός στόχος για τη δημοτική αρχή Βέρρου, ως προς τον επικείμενο ανασχηματισμό, παραμένει το να δοθεί βαρύτητα στην αντιδημαρχία των έργων, που εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή -λόγω του ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος διατηρεί και αυτή την αρμοδιότητα- υπάρχουν στιγμές που περνά σε δεύτερο πλάνο. Με όλα όσα δρομολογούνται, όμως, σε επίπεδο έργων, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ενός αντιδημάρχου που θα μπορεί να «τρέχει» απερίσπαστος τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ειδικότερα κατά τον δεύτερο -ιδιαιτέρως κρίσιμο- χρόνο της θητείας της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακλόνητοι και οι... εκπλήξεις

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν εντός της δημοτικής αρχής εκείνοι που θεωρούνται ακλόνητοι και θα συνεχίσουν το έργο τους στις Αντιδημαρχίες για δεύτερο χρόνο, αλλά και μερικοί που ίσως σύντομα κληθούν να αλλάξουν αντικείμενο ενασχόλησης στην «εκτελεστική» εξουσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ωστόσο δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, παρότι κατά γενική ομολογία δεν υπάρχει εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια, ούτε και προβλήματα, στη μέχρι σήμερα λειτουργία της δημοτικής αρχής. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι προς το παρόν, ο επικείμενος ανασχηματισμός «παγώνει» και η συζήτηση θα ανοίξει εκ νέου μετά το καλοκαίρι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα