× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έχει αδικηθεί η Λέσβος, όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε»

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, μίλησε Στο Νησί 99FM για τα απανωτά χτυπήματα που πλήττουν τουριστικά το νησί, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία της

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 19/5/2020

Έχει αδικηθεί η Λέσβος, όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε»

«Μέχρι πρότινος θεωρώ ότι ο τουρισμός δεν έχει τη θέση που αρμόζει στο νησί μας, ωστόσο μέσα από την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Δυτική Λέσβο, διαπιστώνω πως υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που εργάζονται πολύ σκληρά προς όφελος του νησιού», ανέφερε Στο Νησί 99FM η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, προσκεκλημένη στην εκπομπή «99 Και Σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας αναλάβει σχετικά πρόσφατα τα καθήκοντά της σε ένα νευραλγικό αντικείμενο και μάλιστα σε ένα νεοσύστατο δήμο, η κ. Βατή επισημαίνει: «Στην ουσία ξεκινήσαμε από το μηδέν και δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε απανωτές κρίσεις. Πέρα από το μεταναστευτικό που προϋπήρχε στο νησί, αντιμετωπίσαμε πέρυσι την κρίση στον τουριστικό κλάδο μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook, ενώ τώρα προέκυψε και ο κορονοϊός, που αλλάζει τη ζωή μας και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να φτιάξουμε και μια στρατηγική για το πώς θα προωθηθεί το νησί. Έχει αδικηθεί η Λέσβος κατά τη γνώμη μου. Δεν έχει προβληθεί η πραγματική εικόνα του νησιού προς τα έξω. Οπότε πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε τον τουρισμό που χάσαμε, αλλά κυρίως να προσελκύσουμε καινούριο τύπο τουρισμού την επόμενη μέρα.»

«Ζητήσαμε μια ιδιαίτερη καμπάνια από τον ΕΟΤ»

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Θεοχάρη Θεοχάρη  και την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, επεσήμανε: «Κάναμε μια αναλυτική παρουσίαση του νησιού μας, ώστε να κατανοήσουν ποιες είναι οι αγορές μας. Τους εξηγήσαμε για τις ιαματικές μας πηγές, για τις περιπατητικές μας διαδρομές και διάφορα άλλα, που δεν είχαν παρουσιαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Ζήτησα μέσω του ΕΟΤ να γίνει μια ιδιαίτερη καμπάνια για το νησί της Λέσβου, δεν ήμουν η πρώτη και δεν θέλω να το οικειοποιηθώ. Αναφερθήκαμε στο πώς η Λέσβος μπορεί να γίνει βιώσιμος προορισμός, ενώ το σημαντικότερο είναι πως συζητήσαμε για τη διαχείριση κρίσεων, που πρέπει όμως να γίνεται από επαγγελματίες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στροφή στον εσωτερικό τουρισμό

Ως προς τις πτήσεις τσάρτερ, που δεν αναμένεται να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουνίου, η κ. Βατή πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, επομένως ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε την εγχώρια αγορά και τον εσωτερικό τουρισμό. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία θα επιδοτούν ακόμα και 100% τα εισιτήρια προς τα νησιά μας, μένει να δούμε και ποια άλλη υποστήριξη θα δώσει το κράτος προς τον τουριστικό κλάδο. Κυρίως, βέβαια, πρέπει να προετοιμαστούμε για το 2021, γιατί ανταγωνιζόμαστε πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς.

Υπάρχουν δύο τινά. Αφενός τι πρέπει να κάνουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς, αφετέρου τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου. Σε ότι μας αφορά, ως Δήμο Δυτικής Λέσβου, πρέπει να δούμε σοβαρά μεταξύ άλλων και τις υποδομές μας, που βρίσκονται δυστυχώς σε κατάσταση μαρασμού, όπως οι ιαματικές μας πηγές, ώστε να ανακαινιστούν και να προσελκύσουμε εναλλακτικό τουρισμό. Υπάρχει σχετική πρωτοβουλία και της Περιφέρειας, οπότε ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που έχουμε. Μαζί έχουμε άλλη διεκδικητική ισχύ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να προβάλλουμε τις ομορφιές του νησιού στα social media»

Η κ. Βατή στάθηκε και στη δύναμη των κοινωνικών δικτύων, λέγοντας: «Κάνουμε πολύ σημαντική ζημιά οι ίδιοι στον εαυτό μας. Βομβαρδίζουμε τα social media με αρνητικές εικόνες και όταν κάποιος υποψήφιος ταξιδιώτης αναζητήσει τη Λέσβο ως προορισμό, βλέπει μόνο εικόνες για το μεταναστευτικό. Όμως η Λέσβος δεν είναι βομβαρδισμένο τοπίο, όπως παρουσιάζεται, ούτε υπάρχουν μετανάστες σε κάθε γωνιά του νησιού. Αυτό το διαπιστώνει μόνο όποιος έρθει τελικά εδώ για διακοπές. Ας αποφεύγουμε να βγάζουμε αρνητικές εικόνες προς τα έξω ή έστω ας το αντισταθμίσουμε με θετικές εικόνες. Το σημαντικό εξάλλου είναι προβάλλουμε το νησί μας για να προσελκύουμε περισσότερο κόσμο.»

«Θα είναι πλήγμα η διακοπή δρομολογίου στο Σίγρι»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σε ότι αφορά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ν» σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Σίγρι, που φαίνεται να χάνεται φέτος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού διευκρίνισε: «Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε κάποια σχετική σύσκεψη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πλήγμα. Όμως ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τη γραμμή και κατ’ επέκταση το νησί. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις.»

Κλείνοντας η κ. Βατή έστειλε ένα θετικό μήνυμα. «Ναι, η πραγματικότητα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουμε σκληρά για να την κάνουμε λιγότερο δύσκολη. Ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει, πέρα από τους Δήμους ή την Περιφέρεια, ότι ως πολίτες έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να παίξουμε, να εργαστούμε συλλογικά, ο καθένας από τη μεριά του, προς όφελος του νησιού μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα