× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ:Οι γάτοι δεν παθαίνουν κορονοϊό. Γκέγκε;

Ιστορία 6η από την περίκλειστη ηρωική Κουλμπάρα της Μυτιλήνης

Δημοσίευση 2/4/2020

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ:Οι γάτοι δεν παθαίνουν κορονοϊό. Γκέγκε;

Γράφει ο ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ*

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντροφοι μου γάτοι της Κουλμπάρας

Μέρες έχουμε να τα πούμε αλλά καταλαβαίνετε. Για να κάτσω εγώ στον υπολογιστή και να σας γράψω πρέπει να σηκωθεί αυτός. Αλλά πρέπει και να λείπει ο χοντρός ο Λάκης που ότι κάνω πάει και του το λέει…

Σήμερα το λοιπόν που ξύπνησε αχάραγα από τη βροχή, τις αστραπές και τις βροντές, πήγε κι έπεσε για ύπνο. Ξεκουμπίστηκε κι ο γλείφτης ο Λάκης μαζί του οπότε ευκαιρία να σας τα πω. Αν μη τι άλλο να τα ξέρετε κι εσείς γιατί ετούτο με τούτο το πράμα το κορονοϊό θα βρούμε κι εμείς το μπελά μας μου φαίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όχι όλοι εμείς που ζούμε με αγαθούς σαν το δικό μου. Αλλά οι άλλοι, εσείς που ζείτε με περίεργους και προπάντων εσείς στο δρόμο που σας βλέπω από το παραθύρι.

Το νου σας συντρόφια…

Προχθές το λοιπόν εκεί που καθάριζα τη μούρη μου από μια κονσέρβα πατέ που είχα χλαπακιάσει, τον ακούω να λέει «ώπα βρέθηκε γάτα με κορονοϊό». Σηκώθηκαν οι τρίχες μου. Αμάν λέω τι ‘ναι τούτο. Πάω κοντά του κι άρχισα να τρίβομαι στο πόδι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάτσε Αυγουστή μου λέει. Τα πράγματα είναι σοβαρά».

Τι σοβαρά δηλαδή; Πολύ σοβαρά.

Ένας γάτος μου εξήγησε προσβλήθηκε από κορονοϊό στο Βέλγιο, με πηγή της μετάδοσης τον δικό του που ‘χε αρρωστήσει. Το είπαν λέει οι βελγικές υγειονομικές αρχές, αποκλείοντας όμως τον κίνδυνο μόλυνσης από το ζώο στον άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρχισε  να πηγαίνει η ψυχή μου στον τόπο της.

Ο ιός λέει μπορεί να μεταδοθεί από τον άνθρωπο στο ζώο, όμως δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως τα ζώα μπορούν να είναι φορείς της επιδημίας στην κοινωνία.

Κατάπια το σάλιο μου…

Ο Λάκης εκεί δίπλα από το πληκτρολόγιο τον κοίταζε στα μάτια…

«Ρε χαμένε καταλαβαίνεις τις γίνεται;» του είπα ρίχνοντας του μια στο κεφάλι. Τίποτα αυτός δε καταλαβαίνει έτσι κι αλλιώς, τίποτα. Τρώει, κοιμάται και τον κοιτάζει στα μάτια…

«Μέχρις στιγμής Αυγουστή, τίποτε δεν δείχνει πως ένα κατοικίδιο μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα συντροφιάς» μου είπε. Και συνέχισε «να αποφεύγουμε την πολύ κοντινή επαφή μαζί τους, να πλένουμε τα χέρια μας μετά την επαφή με κάθε ζώο, να μην αφήνουμε το ζώο να μας γλύψει το πρόσωπο».

«Τι τα λέει σε μένα; Στο γλείφτη το Λάκη να τα πει αυτά…» σκέφτηκα. Έστριψα το κεφάλι μου από την άλλη και αποκοιμήθηκα.

Βαρέθηκα… 22 μέρες είμαστε μαζί. Από το ένα πρωί ως το άλλο πρωί. Βαρέθηκα να τον έχω μέσα στα πόδια μου… Προχθές διάβαζε Τίτο Πατρίκιο. «Σε βρίσκει η ποίηση» λέει. Ναι. Με βρίσκει. Κατακούτελα…

Ρεμάλια να προσέχετε εκεί έξω… Εδώ από κάτω από το παραθύρι μου, στο υπόστεγο της Άγιας Κατερίνας να απαγκιάζετε. Να σας βλέπω που και που.

Προσέχετε ρε…

 

* Ο Αυγουστής είναι γάτος που κατοικεί στο σπίτι του Στρατή Μπαλάσκα στην Κουλμπάρα μαζί με το μεγάλο του αδελφό το Λάκη. Άμα σηκώνεται, οπότε σηκώνεται ο μεγάλος του φίλος από τον υπολογιστή, μπαίνει και συζητά με τους άλλους γάτους

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου